Recept
-
Bjälbopotatis
Potatis odlad på Bjälbo Östergård, ca 5 km väster om Skänninge. Säljs i 10 kg. # King Edward 5kr/kg # Folva 5kr/kg # Amadine, delikatess 10kr/kg # Foderpotatis, minimum 500kg. 50 öre/kg ...
Viltwallenbergare
- Publicerad: 2 December 12:21
- Kategori: Kötträtter

Marcus Viltwallenbergare
4 portioner
500g viltfärs (finmald)
3 dl grädde (iskall)
5 äggulor
Salt och peppar efter smak
2 msk maizena
ströbröd
Blanda färsen, som ska vara riktigt kall, med äggulorna och maizena. Tillsätt den iskalla grädden, lite i taget under omrörning. Färsen ska vara lös! Krydda med salt och peppar.
Forma 4 st stora biffar med våra händer och vänd i ströbröd. Stek i smör och olja på medelhög värme 3-4min på varje sida.
Servera på klassiskt vis med rårörda lingon, potatispuré, gröna ärtor och lite brynt smör!
Tips: om du inte redan har viltkött, kolla om det går att köpa viltkött nära dig på Grannensskafferi.se!
Fredrik Eklund
Restaurangskyline.se