Närproducerat

Närproducerat direkt från producent

 

Att handla närproducerat är bra för miljön!

 

Att köpa närproducerat utan mellanhänder direkt från producent blir en win-win-win-situation för säljare, köpare och miljön!
Utan mellanhänder blir råvarorna billigare och fräschare samtidigt som man får kännedom om råvarornas ursprung.

På Grannensskafferi.se finns det möjlighet att på ett enkelt sätt saluföra sina råvaror. Det kan bland annat vara säsongsvaror, råvaror som inte håller livsmedelshandelns ”utseendekrav” eller råvaror man vill sälja direkt till slutkund. Genom att handla närproducerat utan mellanhänder direkt från producent så kortas transportsträckorna vilket leder till minskad klimatpåverkan samtidigt som man bidrar till en levande svensk landsbygd.

 

Köp närproducerat på Grannensskafferi.se

Grannensskafferi.se erbjuder ett lättillgängligt sätt att förmedla kontakten mellan å ena sidan dig som säljer närproducerade råvaror och å andra sidan dig som önskar köpa närproducerat. Genom att ta del av din grannes skafferi, bidrar du till ett minskat matsvinn samtidigt som du sparar på vår miljö.

Här kan bland annat jägare, lantbrukare, odlare, svamp- och bärplockare snabbt lägga in en annons på det de önskar sälja och här kan köpare enkelt hitta närproducerade råvaror samlade på en och samma marknadsplats. När, var och hur köpet sedan går till är upp till säljaren och köparen.

Det finns många tillfällen då man har råvaror i överflöd. Under Jaktsäsong, i skördetid, under lyckade fiskekvällar, på sina hemliga svampställen, vid sin bästa bärbuske eller under favorit äppelträden. Nu är det lättare än nånsin att dela med sig av dessa råvaror. Det enda som behövs är en annons på Grannensskafferi.se som endast tar någon minut att lägga upp! Sedan kan konsumenter enkelt köpa närproducerat direkt från producent.

När du köper närproducerat direkt från producent får du större kännedom om maten ni äter och kan säkerställa att det är bra mat! Ta reda på hur fisken är fiskad, vart hjorten är skjuten, hur potatisen är odlad, i vilken skog svampen är plockad, hur djuren har haft det eller när äpplena är plockade.

Hitta lokala råvaror nära dig här.

 

Det ska vara enkelt att köpa och sälja närproducerat