Recept


Mustig köttfärsgryta

Fatons – Mustiga och heta köttfärsgryta

Ett klassiskt mexikanskt recept, lättlagat och uppskattat av våra gäster.
Ingredienser 4 pers
2 gula lökar
400g nöt- eller blandfärs
2 msk olja
Torkad chili efter smak
2 tsk paprikapulver
2 krm svartpeppar
3 tsk salt
1 burk krossade tomater (400g)
1 burk vita bönor (400g)
1 msk soya
Hackad bladpersilja
Så här gör du:
Skala och hacka löken. Bryn färsen i oljan i en gryta tills den fått fin färg. Blanda ner löken och låt den steka med en stund.
Smaka av med chili, paprika, svartpeppar, salt och soya.
Tillsätt tomaterna och låt koka ihop tills smaken är mustig och röran blivit tjock.
Tillsätt bönorna och låt grytan bli varm.
Smaka av med mera kryddor om så behövs och strö över hackad bladpersilja.
Servera tillsammans med ris och chips.

Tips: om du inte redan har nötfärs, kolla om det går att köpa nötfärs nära dig på Grannensskafferi.se!

Fredrik Eklund
Restaurangskyline.se