Recept

  • Kött från utegrisar

    • Skåne
    • Hörby

    Hej Vecka 50 kommer vi få våra lyckliga utegrisar slaktade. Köttet säljs först och främst som hel eller halv gris, men är man intresserad av mindre partier så är man givetvis välkommen...

    85 kr/kg kr / kg
    Visa

Viltwallenbergare

Marcus Viltwallenbergare

4 portioner
500g viltfärs (finmald)
3 dl grädde (iskall)
5 äggulor
Salt och peppar efter smak
2 msk maizena
ströbröd
Blanda färsen, som ska vara riktigt kall, med äggulorna och maizena. Tillsätt den iskalla grädden, lite i taget under omrörning. Färsen ska vara lös! Krydda med salt och peppar.
Forma 4 st stora biffar med våra händer och vänd i ströbröd. Stek i smör och olja på medelhög värme 3-4min på varje sida.
Servera på klassiskt vis med rårörda lingon, potatispuré, gröna ärtor och lite brynt smör!

Tips: om du inte redan har viltkött, kolla om det går att köpa viltkött nära dig på Grannensskafferi.se!

Fredrik Eklund
Restaurangskyline.se