Recept

  • Ekologisk Honung

    På Skrivargården har vi en småskalig KRAV-godkänd biodling jämte vår ekologiska växtodling. Oftast har vi möjlighet till gårdsförsäljning men för att vara säker på att ni ska kunna få t...

    120 kr / kg
    Visa

Skogsmästarns vilttoast

En snabb, enkel och lyxig vilttoast

Ingredienser för två personer

- 1 rådjursytterfilé (går bra med andra filéer)
- 3 gullökar
- Romansallad
- 4 brödskivor
- 1 tomat
- 4 äggulor
- Majonnäs
- Sambal oelek alt. dijonsenap


Gör såhär!

Börja med att kolla om ingredienserna finns på Grannensskafferi.se =)

- I köket börjar ni med att hacka och sen steka gullöken så den blir fint gyllenbrun.

- När det är klart kan ni steka viltköttet. Jag gillar om köttet är lite blodigt men det går även att steka det längre. Vill ni ha det lite blodigt kan ni sikta på att ha en innertemperaturen på viltkött runt 56°. Tänk på att viltköttstemperaturen stiger lite efter att ni har tagit bort köttet från stekpannan. Ta bort viltköttet från spisen och låt det vila lite.

- Medan köttet vilar steker ni brödet i smör så det får en fin färg. Snåla inte med smöret ;)

- Blanda majonnäsen med sambal oelek. Hur mycket sambal oelek och majonnäs ni ska ha är upp till er. Jag tar typ 1 dl majonnäs och en tsk sambal oelek. Föredrar ni dijonsenap framför sambal oelek tar ni ca två msk.

- Sen är det bara att lägga ihop lyxtoasten! Börja med att bre toasten med chilimayon, därefter lägger ni på ett romansalladsblad och en tunn tomatskiva. Därefter lägger ni på flera bitar tunn skuret viltkött som ni toppar med den stekta gullöken och en äggula.