Recept
-
Vildsvins kött säljes
Vildsvin från Östergötlands skogar! Veterinär besiktigat på godkänd viltanläggning.Ring och boka din gris så får du de styckningsdetaljer du önskar.Styckat och paketerat som du vill ha det...
Köttfärssoppa
- Publicerad: 11 April 17:33
- Kategori: Kötträtter
Fru Lindgrens Köttfärssoppa!
1/2 Gul lök
2 vitlöksklyftor
200g sötpotatis
Olivolja
500g älgfärs
2 matskedar paprikapulver
1 matsked oregano
1 matsked chili (het eller mild är valfritt)
2 matskedar tomatpure
1 matsked Balsamico
1 burk (400g) krossade tomater
3 tärningar köttbuljong eller motsvarande mängd viltfond
1 matsked ketchup
1 liter vatten
2 matskedar basilika
Salt och svartpeppar
Creme Fraiche
Persilja (ta extra mycket)
Hacka lök, sötpotatis och vitlök
Mal köttet till färs
Värm en gryta med några matskedar olivolja i botten.
Stek lök och potatis tills löken är mjuk
Tillsätt det malda köttet och bryn det så det får färg.
Häll i balsamico och låt den koka ur tillsammans med köttet och grönsakerna.
När köttet är genomstekt, tillsätt alla kryddor utom basilikan. Tillsätt också tomatpure och ketchup.
Häll i buljong, och vatten.
Tillsätt de krossade tomaterna.
Låt soppan koka i 30 minuter.
Tillsätt Basilikan, rör om, smaka av med salt och peppar.
Servera soppan i skål toppad med en klick Creme Fraiche och finhackad Persilja.