Recept

  • Kött från utegrisar

    • Skåne
    • Hörby

    Hej Vecka 50 kommer vi få våra lyckliga utegrisar slaktade. Köttet säljs först och främst som hel eller halv gris, men är man intresserad av mindre partier så är man givetvis välkommen...

    85 kr/kg kr / kg
    Visa

Älgburgare

ÄLGBURGARE- av Ersa
450g älgfärs
Salt
Tellicherry svartpeppar
3-4 stänk tabasco.
(Blanda i en bunke och gör fyra burgare. Stek på hög värme 1,5 min per sida och låt vila 2-3min efter stekning. Rosa kött i mitten och saftigare smak)
BRÖD (Blir ca 12 bröd)
1dl mjölk
7dl vatten
1msk honung
2 tsk salt
30g jäst
5dl rågsikt
8 dl vetemjöl
(Värm salt,honung, mjölk och vatten till strax över fingervarmt, ner med allt i assistent med jäst. Tillsätt först rågsikt sedan vetemjöl tills degen är väl knådad i ca 10 min. Dela upp i 10-12 bröd i storlek av en snusdosa och låt jäsa i en timme under en lätt fuktad handduk.
Grädda i 30 min på 225°C med ett par isbitar i en plåt under brödens plåt så får du en trevligare skorpa på brödet.)
FINGER FRIES
4st bakpotatisar
1,5dl vetemjöl
0,5dl sourcream&onion dipmix (jag kör min egen)
Salt
Rapsolja till fritering
(4 bakpotatisar skärs i 1,5×1,5 cm tjocka pommes och kokas i ca 5 min. Blanda mjöl och dipmix i en stor skål. Häll av potatisen i ett durkslag och se till att de torkar en aning. Tumla potatisen med mjölblandningen och häll av överflödigt mjöl i durkslaget igen. Fritera i ca 4-5 min på medelhög värme tills potatisen fått fin färg.)
Servera gärna med din egen hembakade ketchup med massor av peppar, muskot och nejlika och din favvodressing!! Vad du lägger på burgaren i övrigt är upp till dig.
Smaklig spis!