Recept

  • Hönsägg

    Hönsägg från våra hobbyhöns i en flock på 40 individer med möjlighet att gå ut fritt på gården dagligen. De pressas inte till att värpa året runt och får fortsätta leva även när de gå...

    3 kr kr / st
    Visa

Älgfärsbiffar med fetaost

Goda älgfärsbiffar med fetaost

- 500 g älgfärs
- 1 st ägg
- 1 dl vispgrädde
- ½ dl ströbröd
- 2 st vitlökskryddor
- 100 g fetaost
- salt och peppar

Gör så här:
Blanda ströbrödet och grädden i en bunke därefter låter ni det svälla i några minuter.

Blanda sedan ner älgfärsen, ägg, smula ner feta osten och pressa ner vitlöken. Krydda sedan färsen med salt och peppar.

Forma biffarna och stek i smör eller olja.

Servera gärna biffarna till bulgursallad eller sås och potatis.

Tips: Av fetaosten som blir över kan ni göra en god fetaostkräm. Den är enkel att göra och det enda man behöver göra är att blanda ihop fetaost, olivolja, créme fraiche och pepparmix.