Recept

  • Highland Cattle kött

    Kontrollslaktat kött från KRAV uppfödda Highland Cattle stutar (2,5 - 3 år) som betat gräs under somrarna och ätit hö och hösilage under vintrarna. Inget spannmål eller kraftfoder. Köttlådo...

    100 kr kr / kg
    Visa

Älgfärsbiffar med fetaost

Goda älgfärsbiffar med fetaost

- 500 g älgfärs
- 1 st ägg
- 1 dl vispgrädde
- ½ dl ströbröd
- 2 st vitlökskryddor
- 100 g fetaost
- salt och peppar

Gör så här:
Blanda ströbrödet och grädden i en bunke därefter låter ni det svälla i några minuter.

Blanda sedan ner älgfärsen, ägg, smula ner feta osten och pressa ner vitlöken. Krydda sedan färsen med salt och peppar.

Forma biffarna och stek i smör eller olja.

Servera gärna biffarna till bulgursallad eller sås och potatis.

Tips: Av fetaosten som blir över kan ni göra en god fetaostkräm. Den är enkel att göra och det enda man behöver göra är att blanda ihop fetaost, olivolja, créme fraiche och pepparmix.