Recept

  • Eko unika Lammskinn från Hälsingland

    Unika och ekologiska lammskinn från svenska hälsingefår. Ursprungligt speciellt utseende. Värmande vid brasan, i sängen, fåtöljen eller i soffan. Lammen föds upp i Hälsingland, slaktas på ...

    2.500 kr / st
    Visa

Älgfärsbiffar med fetaost

Goda älgfärsbiffar med fetaost

- 500 g älgfärs
- 1 st ägg
- 1 dl vispgrädde
- ½ dl ströbröd
- 2 st vitlökskryddor
- 100 g fetaost
- salt och peppar

Gör så här:
Blanda ströbrödet och grädden i en bunke därefter låter ni det svälla i några minuter.

Blanda sedan ner älgfärsen, ägg, smula ner feta osten och pressa ner vitlöken. Krydda sedan färsen med salt och peppar.

Forma biffarna och stek i smör eller olja.

Servera gärna biffarna till bulgursallad eller sås och potatis.

Tips: Av fetaosten som blir över kan ni göra en god fetaostkräm. Den är enkel att göra och det enda man behöver göra är att blanda ihop fetaost, olivolja, créme fraiche och pepparmix.